Ik ben An, geboren in 1987. Ik hou van talen, tafelen, theater, dansen, schrijven en fotografie. Ik werd mama van twee lieve dochters en vrouw van de meest fantastische man. Toch had ik al mijn hele leven het gevoel dat er iets niet klopte. Ik vond het zelfs moeilijk mijzelf te herkennen in de spiegel. Ik weet pas sinds tien jaar waar dat gevoel vandaan komt. Ik ben een donorkind.

In november 2016 startte ik mijn zoektocht naar antwoorden én naar mezelf. Zo was ook ineens de oorspronkelijke titel van deze website geboren: ‘An gaat op zoek’. Ik begon eigenlijk te schrijven toen ik me had opgegeven voor het eerste seizoen van Vandaag over een jaar (2017), maar in diezelfde periode bevond ik me ook in een diepe depressie. 

Ik weet niet meer wie ik ben, wat ik nog wil, wie ik in de spiegel zie. Ergens onderweg ben ik mezelf en de zin in/van het leven kwijtgeraakt. Ik ga op zoek naar het leven, meer leven, mijn leven. 

Ik verzamelde de stukken die ik schreef over depressie in het boek Wordt het ooit weer licht? . In 2018 verscheen dit al eens in kleine oplage, maar in september 2021 werd ik ambassadeur voor de jaarcampagne ‘Wellicht‘ van TeGek?! en vond mijn manuscript een warme thuis bij Uitgeverij Lannoo. Via de categorieDonker vind je enkele fragmenten die ook in het boek verwerkt werden.

In de tussentijd had ik echter het zoeken nooit opgegeven en zat ik met regelmaat uren aan mijn computer te ‘stambomen’. Het voelde als een noodzaak te weten wie mijn biologische vader is. Na drie jaar intensief zoeken door middel van internationale DNA-testen en genetische genealogie kon ik in september 2019 met hem kennismaken. Het was een sleutelmoment in mijn leven.


Heb je een specifieke vraag voor mij?

Aarzel dan zeker niet om me een mailtje te sturen of me via Facebook (“An ging op zoek” of “Wordt het ooit weer licht?“) of Instagram te volgen en via die weg een berichtje te sturen.

Geen reacties

Geef een reactie