Wie ben ik?

Ik ben An. Ik ben geboren in 1987. Ik hou van talen, tafelen, theater, dansen, schrijven en fotografie. Ik ben mama van 2 lieve dochters en vrouw van de meest fantastische man. Klinkt geweldig, ik weet het, maar het is net ook bovenstaande vraag die me parten speelt.

Al mijn hele leven had ik het gevoel dat er een paar puzzelstukjes misten, dat er iets niet klopte en vond ik het moeilijk mijzelf te herkennen in de spiegel. Ik weet pas sinds acht jaar waar dat gevoel vandaan komt. Ik ben een donorkind.

In november 2016 startte ik mijn zoektocht naar antwoorden én naar mezelf.

Ik weet niet meer wie ik ben, wat ik nog wil, wie ik in de spiegel zie. Ergens onderweg ben ik mezelf en de zin in/van het leven kwijtgeraakt. Ik ga dus op zoek naar het leven, meer leven, mijn leven.

Ik begon over mijn zoektocht te schrijven toen ik me had opgegeven voor het eerste seizoen van Vandaag over een jaar (2017).
Het jaar nadien (2018) verscheen mijn boek over (mijn) depressie: Wordt het ooit weer licht? . Via de categorieDonker vind je wat fragmenten hiervan terug. Ondertussen had ik het zoeken nooit opgegeven en zat ik met regelmaat uren en avonden aan mijn computer te ‘stambomen’.

In september 2019 maakte ik na drie jaar zoeken kennis met mijn biologische vader. De ontbrekende puzzelstukken vallen ondertussen langzaam op hun plaats. Een heerlijk gevoel dat ik elk zoekend donorkind toewens.


Geef een reactie