H & S trouwden in 1865 en kregen tussen 1866 en 1885 zo’n 12 kinderen. Drie van hun nakomelingen stierven voor hun eerste levensjaar. Bleven dus over: zes jongens en drie meisjes. Zij zorgden rond eind 19e – begin 20e eeuw voor 51 kleinkinderen voor H&S.

Twee van die kleinkinderen zijn dus de grootouders van Mary en Sofie. Eén van de 49 anderen is waarschijnlijk mijn overgrootvader/moeder. Alle kinderen (en daarna opnieuw hùn kinderen en kleinkinderen, iedereen nog mee?) van de 49 kleinkinderen van H&S vinden is nog een hele klus, maar…

Stel nu nog dat die 49 elk 3 kinderen hadden, dan heb ik ruwweg 150 kandidaat grootouders en als die ook nog eens allemaal 3 zonen hebben wordt dat wie van de 450 is mijn biologische vader. Dat lijkt plots wel heel erg haalbaar… Tenzij natuurlijk de 49 kleinkinderen besloten ook allemaal rond de 10 kinderen te krijgen en elks ook te zorgen voor 10 nakomelingen. In dat geval ben ik nog lang niet ‘thuis’.

Gelukkig zijn er op MyHeritage ook genealogiefanaten die maar al te graag helpen en hun stambomen openstellen voor geïnteresseerden. Ik hoef dus niet van nul te beginnen. De adrenaline stroomt door mijn lijf en ik voel nu dat ik deze boom, – écht een deel van mijn boom! – nooit zal lossen voor ik hem gevonden heb.

Bovenaan H & S met hun 12 kinderen, van hun 51 kleinkinderen (de lijn waar het stokje ligt), staan er op deze afbeelding slechts 19.

Categories:

Tags:

One response

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: