Na onze DNA-match via 23andme en een korte kennismaking via die website, schakelden we al snel over op mail. Ik stuurde haar het volgende bericht:

Dag Sofie

Ik maak van mijn DNA-matches hun stamboom weer naar boven om dan zo hopelijk op een bepaald punt uit te komen bij de gemeenschappelijke voorouders. Als je me de naam zou geven van je grootouders kan ik kijken of die namen al ergens voorkomen. Afgaande op het % DNA dat we delen, zouden we (verre?) achternichten zijn en dus waarschijnlijk dezelfde betovergrootouders delen. 
Mocht je het zien zitten om te uploaden naar MyHeritage zou dat echt super zijn. Ik heb ook een match met Mary en zie dat jij ook DNA met haar deelt. Met haar heb ik ook contact gelegd. Ze woont in Amerika en heeft voorouders die uit Nederland en België komen. Misschien zijn dat ook wel jouw voorouders. 
Jij kan voor mij echt het laatste puzzelstukje zijn waardoor alles past. 

Warmte groeten
An

Ze antwoordde diezelfde dag nog dat ze mijn deelname aan Vandaag over een Jaar heeft gezien en ze me echt heel graag wil helpen. Wauw. Dit ben ik écht niet gewoon. Ze begrijpt waarom het voor mij zo belangrijk is om te weten omdat het voor haar gewoon even belangrijk is. Ik heb op dat moment al tranen in mijn ogen. Mezelf eens niet moeten uitleggen of verdedigen voelt als een verademing.

Ze duikt in het verleden en even later krijg ik de achternamen van haar ouders, grootouders, overgrootouders en zelfs betovergrootouders. Ik scrol snel door de lijst en mijn oog valt direct op de achternaam van haar moeder en grootvader (etc). Die ben ik al eens eerder ergens tegengekomen!

Ik bekijk de stambomen die ik al maakte. Zou de grootvader van Sofie ergens passen in het plaatje? Misschien was haar (over?)grootvader wel een broer van een van de Belgische voorouders van Mary?

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: