Oudejaar = lijstjestijd! Een hapklaar brokje, voor ieder wat wils, terwijl de ovenhapjes staan te bakken of je de servetten voor vanavond vouwt. Hier gaan we!

Naast mijn “Gezocht“-pagina die lustig gedeeld wordt, waren dit de meest gelezen blogpost van 2017.

  1. Die keer dat ik in Dag Allemaal stond, episch maar evenzeer “eek”!
  2. De brief van voormalig donor Lex aan alle (nog) anonieme donoren.
  3. Het afscheid van 6LMT-MWE in juni. Hun reactie op mijn verhaal, hun medeleven en hun warmte heb ik voor altijd in mijn hart gesloten.
  4. Dat ik een hartgrondige hekel heb aan de anonimiteit zal dit jaar ook wel duidelijk geworden zijn. Hoezo hebben donorkinderen minder rechten dan andere kinderen?
  5. De depressie die in mijn leven door de jaren heen binnensloop, kreeg ook eerst aarzelend en daarna veel bewuster een plaats hier. Uiteindelijk besefte ik dat elke kleine stap, elk klein gevoel dat terugkomt er één is dat ook benoemd mag worden.
  6. Als laatste komt dan eentje waar ik eigenlijk het meest trots op ben én die dan ook nog eens door TeGek?! gepubliceerd werd op hun website. Van erkenning gesproken.

Ik verlaat 2017 dus met een heel ander gevoel dan ik het begon. Ik voel mij sterker en “rijker”, kan meer en meer mijzelf worden. Ik zal mijzelf niet wijsmaken dat het vanaf nu enkel nog maar in stijgende lijn zal gaan, maar ben toch benieuwd naar wat vandaag over een jaar zal brengen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Als je ook in 2018 op de hoogte wil blijven kan je mijn blog volgen via Bloglovin of je hier abonneren zodat elke nieuwe post in je mailbox terechtkomt.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: