Vanmorgen kreeg ik dit leuke bericht:

Ancestry

Mijn tweede DNA-test is aangekomen in het lab en deze wordt nu verwerkt! Bij de test van FTDNA blijven de matches binnenkomen. Ondertussen zijn het er al 340. Dit zijn er 100 meer dan 6 maanden geleden. Door ook op Ancestry in te zetten, vergroot ik mijn kansen om te vinden.  Ik kreeg trouwens deze extra kans cadeau van een andere lieve Donor Detective die me de test gaf <3.

Je vraagt je misschien af, waarom een tweede test? Wel, er zijn 3 grote DNA-databanken (FTDNA, Ancestry en 23andme) én een databank (Gedmatch) waar iedereen raw data van de verschillende databanken kan uploaden. Mocht iedereen dat doen, zou het niet nodig zijn om in de 3 databanken te staan. Helaas is dat verre van het geval. Voorlopig sta ik enkel in FTDNA en Gedmatch. Als je alle mogelijke kansen wil benutten om te vinden en gevonden te worden, zet je best in op alle drie.

Nog een paar weken geduld dus en dan kan het uitpluizen weer beginnen! Met de andere Donor Detectives aan mij zij, is niet meer de vraag óf ik zal vinden maar wanneer.  Heel spannend allemaal, maar ergens ook confronterend om te zien hoe hard we moeten werken voor informatie die ons in de eerste plaats als vanzelfsprekend zou moeten toebehoren.

Blijf je graag via mail op de hoogte van de ontwikkelingen, dan kan je je hier abonneren. 

 

Categories:

No responses yet

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: