Sinds gisteren vind je bovenaan een nieuwe pagina: “Gezocht!”. Deze werd in het leven geroepen om het wat overzichtelijker te maken en de informatie die ik gaandeweg verzamel te bundelen. Je leest er de (weinige) dingen die ik op dit moment weet over de donor en dingen die zouden kunnen voorkomen bij halfbroers of -zussen.

dsc_1558Ik heb ervoor kozen om een foto van mijn jongste dochter en mezelf te gebruiken om de oproep te verspreiden. Hiermee wil ik aantonen dat het om meer dan mijzelf gaat. Ook van haar en haar zus is 1/4 onbekend en is de informatie ontoegankelijk (gemaakt). Bij mijn kleinste meid begin ik trouwens (eindelijk) heel af en toe te zien dat we op elkaar lijken.

De foto zelf staat voor mij ook symbool voor het begin van het nieuwe jaar. Ik nam hem  op 1 januari 2017 tijdens een ochtendwandeling in Nieuwpoort. Ik word 30 dit jaar en nam me daarom voor mijn zoektocht nu ook grondig aan te vatten. Geen halve waarheden meer voor mij.  Ik hoop dat ik ook dichter bij mezelf zal komen, meer mezelf kan en mag zijn.

Het feit dat deze pagina veel gedeeld wordt, vergemakkelijkt mijn zoektocht aanzienlijk. Bewustwording is tenslotte de eerste stap naar verandering. Ik deed een oproep op mijn Facebookpagina (liken die handel 😉 ) en merk nu dat mijn blogstatistieken exploderen. Aan de ene kant is het fijn te weten dat zoveel mensen met mijn zoektocht meeleven en mijn oproep willen delen, maar langs de andere kant voelt het ook een beetje aan als bedelen om informatie die over MIJ gaat en dat is niet leuk. Het is toch niet OK dat ik dit op deze manier moet aanpakken?

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: