Als je ooit 1 TEDTalk bekijkt, laat het dan deze zijn. Het is een echte aanrader om wat meer inzicht te krijgen in de problematiek. Albert Frantz legt zijn vinger perfect op de belangrijkste pijnpunten. Hij spreekt over identiteit als geboorterecht, over de ethische kant van de zaak, over eugenetica, DNA-testen, het kinderrechtenverdrag,…

Beyond the basic right to life and the right not to be enslaved, I can not think of a more fundamental human right than the right to our own identity. Our identity should not literally be a corporate or a state secret. It must be considered our birthright.  (Albert Frantz)

Een kind dat via anonieme spermadonatie geboren wordt, kiest hier niet voor. Net zo min als een ander kind ervoor kiest om in een bepaald gezin geboren te worden. Het verschil zit hem echter in het feit dat een donorkind geen recht heeft op zijn eigen identiteit. Denk daar eens even over na… Absurd, toch?

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: