23. Die zag ik (niet) aankomen…

Vroeger dan verwacht zat er vandaag een mailtje van FTDNA in mijn inbox. De Family Finder test die ik eind oktober heb gedaan, is dus geanalyseerd. Ik moet de resultaten zelf nog verwerken, maar wilde dit nieuws toch al met jullie delen. Ik kan nu de ruwe data uploaden bij Gedmatch en op die manier ook in de andere grote DNA-databanken zoeken. Verder is het ook mogelijk door wat genealogisch onderzoek de (verre) matchen die ik nu heb te screenen en na te gaan of ze op een of andere manier aan mijn stamboom gelinkt kunnen worden. Een werk van lange adem zal het in ieder geval worden…

Bijzonder intrigerend is wel de kaart waarop mijn herkomst te zien is. Ik had het altijd al grappend gezegd dat ik vermoedelijk wel Duits bloed zou hebben, maar het voelt nu echt gek dat bevestigd te zien (ook al concentreert het zich dan vooral in Zwitserland). Helemaal verbaasd ben ik over de 4% Midden-Oosters.

myorigins_an

De radartjes in mijn hoofd draaien nu op volle toeren.  Ik vind dit ZO interessant. Nerd-alert!

5 thoughts on “23. Die zag ik (niet) aankomen…

  1. Pingback: 20. DNA en de toekomst | When I discover who I am, I'll be free

  2. Pingback: 60. Uitpluizen | When I discover who I am, I'll be free

  3. Pingback: 60. Uitpluizen | An gaat op zoek

  4. Pingback: Speld in een hooiberg - Donor Detectives

  5. Pingback: 105. Bergen in het bloed – An gaat op zoek

Geef een reactie