18. Dokter B.

Het is voor mij belangrijk te achterhalen wie de behandelende arts was.  Niet omdat ik van hem verwacht dat hij mij zal vertellen wie de donor was, want dat mag hij niet. Wel omdat het zo misschien eenvoudiger zal zijn om andere donorkinderen te zoeken die bij dezelfde arts verwekt zijn (en misschien ook dezelfde donor hebben). Natuurlijk heb ik zijn naam ook nodig om het oude dossier te kunnen opvragen.

Mijn ouders konden het zich niet meer zo precies herinneren hoe de naam geschreven werd. Het ziekenhuis in Ekeren waar ze voor het eerst op consultatie gingen, bestaat niet meer. Daar aankloppen had dus ook geen zin. Ik begon dan maar te googelen om de man te vinden. Ik vond een gynaecoloog met die naam in Limburg en stuurde hem tweemaal een beleefde e-mail waarop elk antwoord uitbleef. Ik geraakte een beetje ontmoedigd en noemde hem in mijn hoofd verder dokter B.

1352775392942482
Bron: Imgfave

Eind oktober, toen ik las dat medische dossiers maar tot 30 jaar na het laatste consult bewaard moeten worden, besefte ik dat het tijd was voor actie. Ik vroeg nog eens aan mijn ouders of ze zich echt niets meer konden herinneren. Mama checkte bij de huisarts of zijn naam toevallig in haar dossier stond. Dat was helaas niet het geval, maar gelukkig wist de assistente ons wel te vertellen dat de oude documenten van de St. Lucaskliniek bewaard worden in Klina in Brasschaat.

Mama nam de telefoon, belde naar Klina en legde uit naar wie ze op zoek was. Ze werd doorverbonden met de directeur die haar deze week nog zou terugbellen. Ik dacht al dat het een poging tot afwimpelen was en durfde niet te hopen. Gisteren werd mama echter teruggebeld en kreeg ze de naam, met adres en telefoonnummer. Het was niet de dr. B. uit Limburg…

Dokter B. werkt nu in het Antwerpse en is nog niet op pensioen. Oef! Dat vergroot de kans dat de dossiers nog niet vernietigd zijn.  Bovendien heeft hij tot ’89 in Halle gewoond, wat mij toch doet vermoeden dat het de juiste dokter B. is. Als het dossier nog bestaat moet het in zijn persoonlijk bezit zijn, want de dossiers van de St-Lucaskliniek werden in tegenstelling tot andere administratieve gegevens niet naar Klina overgeheveld.

Voor ik contact met hem opneem, moet ik dit eerst eventjes laten bezinken. Het lijkt voor u misschien een kleine stap vooruit, maar voor mij is het wel een stukje van mijn puzzel.

6 thoughts on “18. Dokter B.

Geef een reactie